Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

crostini

Crostini met paddestoel en fontina

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 40 min

Ingrediënten

Vier sneetjes boerenbrood, diagonaal gehalveerd
5 el extra vierge olijfolie
250 g witte champignons
2 el ongezouten boter
2 middelgrote sjalotjes, fijngehakt
1 groot teentje knoflook, gehakt
1 tl gehakte tijm
3 el water
Zout en versgemalen peper
100 g Fontina-kaas, grof geraspt
1 el gehakte peterselie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schik het brood op een bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Rooster gedurende 12 minuten, tot ze een beetje goudbruin zijn aan de randen. Zet de grill aan.
  • Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes. verhit de boter in een grote koekenpan op hoog vuur in 2 minuten lichtbruin. Voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie en de champignons toe en bak 2 minuten tot de champignons bruin zijn. Blijf bakken en af en toe roeren, tot het overal bruin is in 10 minuten.
  • Voeg de sjalotjes, knoflook en tijm toe, zet het vuur laag tot matig en bak tot de sjalotjes gaar zijn in 5 minuten. Voeg het water toe en schraap eventuele gebruinde stukjes van de bodem van de pan en bak dan 3 minuten langer. Breng de champignons op smaak met peper en zout en haal van het vuur.
  • Schep het champignonmengsel op de toast en strooi de kaas erover. Rooster gedurende 2 minuten, of tot de kaas is gesmolten. Leg de crostini op een schaal, besprenkel met de peterselie en serveer.
  • Tip
    Heerlijk met een witte Pinot blanc of een rode Pinot noir

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina