Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

paleo-leap-34

Citroenvinaigrette

Veel salade-liefhebbers houden van deze dressing, een pittige, citrusachtige citroenvinaigrette. Als je fan bent van citroenen, dan is deze dressing zeker iets voor jou!

Lekker bij: alle salades (vooral Griekse salades of salades met fruit), besprenkel over gyros, marineren van kip of garnalen voor de grill.

Ingrediƫnten
60 ml rode wijnazijn
2 el dijonmosterd
120 ml extra vierge olijfolie
Schil en sap van 1 citroen (ongeveer 4 el sap en 3 tl schil)
1 teen knoflook, fijngehakt of 1 theelepel knoflookpoeder
1 el honing
1 tl zout
1/4 tl zwarte peper
1 el vers gehakte oregano of 2 tl gedroogde oregano

Bereiding

  • Pak gewoon een pot met een goed sluitend deksel (bijvoorbeeld een inmaakpot met brede opening en een plastic dop), gooi alle ingrediĆ«nten erin en schud tot ze goed gemengd zijn. Je kunt een keukenmachine of een blender gebruiken, maar dat hoeft niet als je van een dikkere dressing houdt.
  • Zet in de koelkast en laat het minstens 30 minuten mengen en op smaak komen, bij voorkeur 2 uur, voordat je het serveert.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina