Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

4805

Citroentaart met blauwe bessen

TAART VOOR 8 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN. + 1 UUR WACHTTIJD + 60 MIN. OVENTIJD

Ingrediënten
200 g bloem + extra om te bestuiven
125 g amandelen, gemalen
150 g suiker
3 citroenen (rasp en sap)
175 g boter, in blokjes
3 eieren
150 g boter, gesmolten
250 g blauwe bessen

Voorbereiding

  • Vet de taartvorm in. Meng voor de deegbodem de bloem met 75 gram gemalen amandelen, 1 eetlepel suiker en 1 theelepel citroenrasp in een keukenmachine of gebruik een handmixer. Voeg de blokjes boter toe en mix tot er grove kruimels ontstaan. Besprenkel het mengsel met 1-2 eetlepels ijskoud water en vorm tot een deegbal. Verpak het deeg in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in de taartvorm.
  • Leg bakpapier met daarop blindbakvulling op het deeg en bak de bodem circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak nog 10 minuten verder. Laat de bodem afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C. Klop voor de vulling de eieren met de rest van de suiker, de rest van de citroenrasp en de helft van het citroensap. Voeg de gesmolten boter, de rest van het citroensap en de rest van de gemalen amandelen toe en meng goed.
  • Schenk deze vulling op de taartbodem en bak 35-40 minuten in de oven tot de vulling gestold is.
    Laat de taart afkoelen op een rooster.
  • leg de blauwe bessen in een streep over de taart en bestuif met poedersuiker.

Bron: Boodschappen

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina