Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

phpThumb_generated_thumbnail

Champignon bouillon

RECEPT VOOR 2,5 LITER BOUILLON
BEREIDINGSTIJD: 1 UUR EN 40 MIN.

Ingrediënten
1 el olijfolie
1 middelgrote wortel, grote dobbelstenen
1 middelgrote prei, in de lengte gehalveerd, afgespoeld en kruiselings in stukjes van 2,5 cm gesneden (alleen witte en lichtgroene delen)
1 middelgrote gele ui, grote dobbelstenen
6 middelgrote teentjes knoflook
1 kg middelgrote witte champignons, stengels bijgesneden en in vieren gedeeld
8 takjes platte peterselie
6 takjes tijm
1 laurierblad
2 tl hele zwarte peperkorrels
3 liter (12 kopjes) water
1/4 tl zout

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de wortel, prei en ui toe en bak, af en toe roerend, tot de uien en prei zacht zijn, ongeveer 8 minuten. Voeg de knoflook toe en bak, af en toe roerend, tot geurig, ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de champignons, peterselie, tijm, laurierblad en peperkorrels toe en kook, af en toe roerend, tot de champignons wat vocht beginnen af ​​te geven, ongeveer 4 minuten.
  • Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de groenten helemaal zacht zijn en de bouillon een uitgesproken champignonsmaak heeft, ongeveer 1 uur.
  • Haal van het vuur en zeef door een fijnmazige zeef die boven een grote hittebestendige schaal of steelpan is geplaatst. Gooi de inhoud van de zeef weg. Roer het zout erdoor. Als je de bouillon niet onmiddellijk gebruikt, laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar het vervolgens maximaal 3 dagen in de koelkast of vries maximaal 1 maand in.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina