Lunch voor 4 personen
Bereidingstijd 25 min
Ingrediënten:
4 baby-aubergines
3 el balsamicoazijn
3 el extra vierge olijfolie
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
2 stokbroodjes
Gezouten zachte boter
1 bosje rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 ° C. Snijd aubergines in de lengte in reepjes van 1/2 cm dik en leg de reepjes op een met olie of met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng de balsamicoazijn en olijfolie in een schaal. Bestrijk elk plakje aubergine met het azijn-oliemengsel. Bestrooi vervolgens met peper en zout. Rooster ongeveer 10 minuten. Draai de plakjes om, bestrijk ze met het oliemengsel, breng op smaak met zout en peper en rooster ze nog ongeveer 8 minuten.
- Snijd stokbrood in de lengte doormidden en verdeel elke helft royaal met de zachte boter.
- Leg de plakjes aubergine op het brood en leg er rucola op. Leg de bovenkant van het brood er op en serveer.