Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

images (4)

Bladerdeeghapje met zalm

VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 45 MIN.

Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
1 blikje rode zalm (afgegoten) of 200 warm gerookte zalm (losgemaakt)
100 g groene asperges
1 rode ui, in dunne, halve ringen
1 ei (losgeklopt)
1/2 bosje verse basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de bladerdeegplakjes ruim uit elkaar op de bakplaat om te ontdooien.
  • Verwijder graten en vel van de zalm (indien uit blik). Blancheer de asperges 1 minuut in kokend water met zout. Spoel ze af en droog ze.
  • Bekleed de bladerdeegplakjes met de uienringen, maar laat de randen vrij. Verdeel de asperges en de zalm in stukjes ook over het bladerdeeg. Bestrooi met zout en peper.
  • Bestrijk de randen van het deeg met ei en verdeel de rest van het ei over de vulling.
  • Bak de taartjes onderin de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met mooie blaadjes basilicum.

Deze taartjes kunnen ook worden gemaakt met sardine of makreel. In plaats van groene asperges kun je ook witte asperges of courgette gebruiken.
Dit format (zie foto) is natuurlijk ook voor veel andere combi’s te gebruiken, voor lekkere voorgerechten.

Bron: Boodschappen

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina