Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

banana-bread-recipe-2-600x900

Bananenbrood

Recept voor 1 cake.
Bereidingstijd 75 min, waarvan 65 min oventijd

Ingrediënten

250 g bloem
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
1/2 tl kaneelpoeder
115 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
150 g lichte of donkerbruine suiker
2 grote eieren, op kamertemperatuur
80 g Griekse yoghurt of zure room
4 rijpe en gepureerde bananen
1 tl puur vanille-extract
optioneel:100 g gehakte pecannoten of walnoten

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 180 ° C .en vet een cakevorm in. Opzij zetten.
  • Klop de bloem, bakpoeder, zout en kaneel samen in een grote kom.
  • Klop met een mixer of garde de boter en de bruine suiker op hoge snelheid tot een glad en romig geheel, ongeveer 2 minuten. Voeg op gemiddelde snelheid de eieren een voor een toe en klop goed na elke toevoeging. Klop de yoghurt, gepureerde bananen en vanille-extract op gemiddelde snelheid erdoor tot een geheel. Terwijl de mixer op lage snelheid draait, klop je de droge ingrediënten langzaam door de natte ingrediënten totdat alles goed door elkaar is. Niet te veel mengen. Doe eventueel de noten erdoor.
  • Schep het beslag in de voorbereide bakvorm en bak 60-65 minuten. Bedek het brood na 30 minuten losjes met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant en zijkanten te bruin worden. Het brood is klaar als de cocktailprikker die je in het brood steekt er schoon uit komt. Haal uit de oven en laat het brood volledig afkoelen op een rooster.
  • Dek het bananenbrood af en bewaar het 2 dagen op kamertemperatuur of maximaal 1 week in de koelkast. Bananenbrood smaakt het lekkerst op dag 2 nadat de smaken tot rust zijn gekomen.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina