Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

balsamico

Balsamico-vinaigrette

Dit is zonder twijfel mijn meest gebruikte recept uit de lijst. Vooral omdat het zo makkelijk en zo lekker is.

Ik raad ten zeerste aan om in een goede balsamico-azijn te investeren. Niet alle azijn is namelijk op dezelfde manier gemaakt. Je zult het verschil echt merken als je wat meer geld uitgeeft aan de goede dingen. Het is het waard.

Geschikt voor: alle salades, sprenkelen over verse tomaten, sprenkelen over watermeloen, marineren van vlees.

Opmerking: voeg een snufje kaneel toe om een ​​dressing te maken die HEERLIJK is over salades met fruit. Mijn favoriet is spinazie, peer, blauwe kaas en walnoten!

Ingrediënten
120 ml extra vierge olijfolie
120 ml balsamicoazijn
2 tl dijonmosterd
1 teen knoflook, fijngehakt of 1 tl knoflookpoeder
1 el honing
1 tl zout
1/4 tl zwarte peper

Bereiding

  • Pak gewoon een pot met een goed sluitend deksel (bijvoorbeeld een inmaakpot met brede opening en een plastic dop), gooi alle ingrediënten erin en schud tot ze goed gemengd zijn. Je kunt een keukenmachine of een blender gebruiken, maar dat hoeft niet als je van een dikkere dressing houdt.
  • Zet in de koelkast en laat het minstens 30 minuten mengen en op smaak brengen, bij voorkeur 2 uur, voordat je het serveert.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina