Dit is een oud Indonesisch familierecept van onze vriendin/ buurvrouw Peggy, Deze heerlijke Bami heeft ze laatst voor ons gemaakt. En omdat het zo lekker was volgt hieronder het recept voor jullie! Geniet van het maken en het eten.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 90 min.
Ingrediënten
2 el reuzel (gesmolten vetspek) of zonnebloemolie
250 g gerookte spekjes
400 g eiermie
2 grote uien
1 rode peper
1,5 tl trassi
250 g witte of savooiekool
250 g of meer varkens- of kippenvlees
1 bosje gehakte selderij
10 teentjes knoflook
1 stukje gember(djahé) of 1 tl gemberpoeder
2 el ketjap
Bereiding
Doe dan het vlees erbij (indien er al gebakken vlees gebruikt wordt dan doe je dit vlees er later bij) en daarna de groenten (behalve de selderij), de rode peper en de uitgebakken spekjes. Laat dit ca. 5 minuten fruiten. Doe nu de goed uitgelekte mie en het reeds bereidde vlees erbij en fruit dit weer ca. 5 minuten. Roer regelmatig om.
Serveertip: