Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

best-homemade-tortilla-chips-768x1152

Zelf tortillachips maken

Dit is het beste recept voor tortillachips en er zijn maar 3 ingrediënten voor nodig. Zelfgemaakte tortillachips smaken niet alleen beter dan een zak met tortillachips die je in de winkel koopt, maar je kunt ook zelf bepalen hoeveel zout er wordt gebruikt om ze gezonder te maken.

Ingrediënten
Maïstortilla’s (gele of witte maïs)
Plantaardige olie (of maïs-, koolzaad- of pinda-olie)
Zout (of zeezout of himalayazout)

Bereiding

  • Bekleed een groot bord of bakplaat met 2-3 lagen keukenpapier.
  • Snijd tortilla’s in partjes. Stapel 5 tortilla’s en snijd door de stapel in 6 partjes.
  • Verhit olie in een grote pan. De olie moet in de pan ongeveer 1 1/2 cm dik zijn. U kunt indien nodig meer toevoegen.
  • Voeg gesneden tortillapartjes toe aan de olie in een enkele laag (ongeveer 12-15 gesneden partjes, afhankelijk van de grootte van je pan). Maak de pan niet te vol.
  • Bak in olie tot de tortillapartjes beginnen te krullen en een beetje in de olie borrelen.
  • Gebruik een tang om elke tortilladriehoek afzonderlijk te draaien om aan de andere kant te koken. Je kunt ook een spatel gebruiken om de chips om te draaien – pas op voor oliespetters.
  • Bak tortillachips aan de andere kant nog eens 30-40 seconden of totdat de chips knapperig zijn.
  • Gebruik een tang of een spatel om de chips van de olie over te brengen op een met keukenpapier bekleed bord / bakplaat.
    Breng direct op smaak met zout.
  • Herhaal het proces totdat alle tortillapartjes gebakken zijn.

Opmerking: Als de chips te snel beginnen te bakken of de randen bruin worden, zet dan het vuur iets lager zodat de chips gelijkmatig gaar worden.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina