Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Greek_potatoes_3

Knapperige Griekse aardappelen

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 100 min. waarvan 90 min. oventijd

Ingrediënten
1 kg aardappelen geschild en in grove partjes gehakt (ik gebruikte 5 middelgrote aardappelen)
6 knoflookteentjes geplet
125 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
125 ml olijfolie
sap van 1 citroen (medium tot groot)
1 el oregano gedroogd
1 tl zout
1/2 tl peper
peterselie om aan het einde mee af te maken (optioneel)

Bereiding

  • Vet een grote ovenschaal of bakplaat in met olijfolie en verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Giet de aardappelpartjes in een gelijkmatige laag in de schaal / bak.
  • Meng de knoflook, bouillon, olijfolie, citroen, oregano en peper en zout. Roer goed en giet dan over de aardappelen.
  • Bak 45 minuten onafgedekt. Roer dan goed door, draai alle aardappelen om en schep de vloeistof erover. Bak opnieuw gedurende 45 minuten of tot de aardappelen mooi bruin zijn.
  • Bestrooi met peterselie (indien gebruikt) en serveer met het overgebleven bakvet. Vergeet niet de verbrande knapperige stukjes op de bodem van de pan. Mmmm!
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina