Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Macadamiacake

Macadamiacake met limoenglazuur

Cake voor 10 personen
Bereidingstijd 70 min

Ingrediënten

Voor de taart
Bakspray of boter
7 gram rauwe ongezouten hele macadamia-noten
50 g bloem voor alle doeleinden
1/2 tl bakpoeder
Een flinke snuf zout
150 g kristalsuiker
Fijngeraspte schil van 2 limoenen
6 eieren, gescheiden
50 g gezoete kokosnootschilfers, goed verpakt

Voor het limoenglazuur
150 g banketbakkerssuiker
2 tot 3 el vers limoensap
Fijngeraspte schil van 1 limoen
Snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van een cakevorm of springvorm met bakpapier en smee royaal in met de bakspray of boter.
  • Doe de macadamia-noten, bloem, bakpoeder en zout in een keukenmachine. Pulseer tot de noten fijngemalen zijn maar niet pasta-achtig en het mengsel samenklontert langs de zijkant van de kom. Druk een klomp tussen je vingers; het moet vochtig aanvoelen en aan elkaar plakken als nat zand.
  • Voeg de kristalsuiker en schil toe in de kom van een staafmixer en mix 30 seconden om de etherische olie uit de schil te halen.
  • Schep de eidooiers in het suikermengsel en klop op middelhoog tot een glad en romig mengsel, 3 minuten.
  • Spatel het kokos- en notenmengsel voorzichtig door het eimengsel.
  • Klop in een aparte kom het eiwit tot stijve pieken. Dit kan enkele minuten duren. Spatel met een spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  • Schep het beslag gelijkmatig in de cakevorm. Bak 35 tot 40 minuten, tot de cake goudbruin en stevig aanvoelt.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem 10 minuten in de pan op een rooster afkoelen.
  • Maak het limoenglazuur: Klop, terwijl de cake afkoelt, de suiker, het limoensap, de schil en een snufje zout in een kleine kom tot een gladde en glanzende massa.
  • Draai de cake op een schaal zodat de gladde bodem naar boven wijst. Smeer het glazuur over de warme cake en laat het langs de zijkanten druppelen. Aanvallen!
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina