Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Tiramisu van roodfruit

Tiramisu van roodfruit

Dessert voor 6 personen.
Bereidingstijd 20 min + 4 uur koelen

Ingrediƫnten

20 lange vingers
350 ml slagroom
250 ml mascarpone-kaas
200 g suiker
1 tl vanille
5 el frambozenlikeur
225 g aardbeienjam of gelei
250 g gesneden aardbeien
175 g verse frambozen
100 g bosbessen

Bereiding

  • Spuit een ovenschaal van 23 x 23 x 5 cm in met anti-aanbakspray
  • Leg de helft van de lange vingers naast elkaar op de bodem van de pan. Ik heb er 10 aan de onderkant gebruikt (2 rijen van 5).
  • Klop in een grote kom de slagroom ongeveer 3-4 minuten tot zachte pieken.
  • Klop de mascarpone, 100 g suiker, vanille en 2 el frambozenlikeur erdoor. Klop tot volledig gemixed en glad. Zet opzij.
  • Roer in een aparte kleine kom de jam / gelei en de resterende 3 el likeur door elkaar. Zet ook opzij.
  • Meng in nog een andere kom al het fruit met 100 g suiker. Roer om al het fruit met de suiker te bedekken, het fruit zacht te laten worden (macereren) en wat sap te laten vormen. Zet ook opzij.
  • Begin met het gladstrijken van de helft van het roommengsel over de lange vingers. Gebruik een spatel om de laag glad te strijken. Bedek met de helft van het jammengsel en gebruik een vork om de jam door de room te mengen. Bedek met de helft van het fruit.
  • Herhaal de lagen, te beginnen met lange vingers, room, jam en dan fruit.
  • Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Serveer koud.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina