Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Sint jacobsschelpen met saffraan

Sint jacobsschelpen met saffraan

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten

15-20 grote sint-jakobsschelpen
2 sjalotten
een scheutje witte wijn
20 cl hele vloeibare room
6 saffraandraadjes
1/2 sinaasappel
zout
peper
een paar kervelblaadjes
een beetje gezouten boter

Bereiding

  • Begin met het trekken van uw saffraan in de room in een paar minuten.
  • Verhit ondertussen een beetje boter in een steelpan. Bak hierin de fijngesnipperde sjalotten bruin. Blus vervolgens af met een scheutje witte wijn en laat indikken.
  • Voeg vervolgens de room met saffraan toe en laat even sudderen. Voeg het sap van een halve sinaasappel toe. Kruid en houd warm.
  • verhit een beetje boter in een pan. Leg vervolgens de sint-jakobsschelpen er in en bak ze 2 minuten aan elke kant om ze te schroeien en ze een mooie kleur te geven.
  • Leg de sint-jakobsschelpen in diepe borden en giet er een beetje saus rondom. Voeg (eventueel) een paar kervelblaadjes toe.
  • Breng op smaak met een beetje fleur de sel. Je kunt zelfs een beetje sinaasappelschil raspen om het af te maken.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina