Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Pad Mee

Pad Mee

Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 40 min

Ingrediënten

250 g gedroogde glasnoedels (engelenhaar)
150 g taugé, wassen en laten staan
4 bosui gehakt 2 cm lang
60 ml zoete donkere sojasaus
45 ml Thaise kruidensaus
45 ml lichte sojasaus
1 tl suiker
60 ml pinda-, druivenpit- of sojaolie.

Bereiding

  • Week de noedels 10-15 minuten in heet maar niet kokend water tot de noedels zacht zijn, giet ze af en doe ze terug in een grote kom. Je kunt de noedels desgewenst op een lengte van 15 – 20 cm snijden.
  • Meng de 3 sauzen en roer goed in een aparte kleine kom.
  • Giet het sausmengsel in de noedelkom.
  • Gebruik je handen (indien gewenst met handschoenen aan) om de saus door de noedels te mengen. Kneed heel licht en zorg ervoor dat de saus de noedels niet samenklontert.
  • Laat 15-20 minuten staan ​​en roer weer snel door elkaar voordat je gaat koken, waarbij je grote klonten noedels in stukken breekt.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de noedels toe en roer met een houten spatel ongeveer 10 minuten door elkaar. Roer af en toe. Als de noedels in je pan opdrogen, kun je een paar druppels olie in de pan doen.
  • Voeg de suiker toe en roer dit 30 seconden door.
  • Zet het vuur uit maar laat de pan op het fornuis staan, voeg de bosuien en taugé toe en roer lichtjes door elkaar. Laat 3-5 min staan.
  • Haal van het fornuis en serveer warm of lauw, het is aan jou. Beide zijn perfect acceptabel en populair in Thailand en Laos.
  • Garneer met Chilivlokken, dun gesneden kool, geraspte wortel en partjes limoen.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina