Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Linzencurry

Linzencurry -vegan

Deze Curry is vol van smaak, vegan en nog Low carb ook!
En in mijn nieuwe Crafond pan, kan het gewoon niet aanbranden

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 m in + 2 uur wachttijd

Ingrediënten

2 aubergine
2 courgette
2 paprika (geel)
2 grote rode uien, in halve ringen
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 tl kokosolie
5 tomaten, in stukjes
300 ml kokosmelk
600 gr linzen
vers gemalen peper en zout
1 limoen

Voor het kruidenmengsel:
2 tl gemalen koriander
2 tl gemalen komijn
2 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
2 tl kaneel
2 tl gemberpoeder
1 tl gemalen peper
1 tl gemalen chili ( naar smaak)

Bereiding

  • Maak alle groente schoon en snijd ze in stukken (niet te groot, niet te klein). Meng alle kruiden in een kommetje. Spoel de linzen af in een vergiet.
  • Verhit de kokosolie in een pan. Zet het vuur halfhoog en roerbak de ui en knoflook. Gaat het mengsel aan de bodem plakken, voeg dan een scheutje water toe.
  • Voeg het kruidenmengsel in één keer toe en roerbak het geheel 2 minuten. Voeg een scheutje water toe, zodat het een soort uiensaus wordt.
  • Voeg de tomaten en de kokosmelk toe, en knijp de gehalveerde limoen boven de pan goed uit. Breng het geheel aan de kook. Voeg dan alle groenten toe, roer het goed door, doe het deksel op de pan en laat de groente in 10-15 minuten op halfhoog vuur gaar worden.
  • Zet het vuur uit, roer de uitgelekte linzen erdoor, doe het deksel weer op de pan en laat de curry zo staan. Laat minstens 2 uur staan, de smaken kunnen dan goed intrekken.
  • Warm vlak voor het serveren de linzencurry op.Inspiratie:Con-serveeret.nl Kijk daar voor meer heerlijke recepten

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina