HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 40 MIN.
Ingrediënten
300 g mals lamsvlees
500 g cherrytomaten (aan tak)
200 g spinazie
400 g courgettespaghetti
500 g verse spaghetti
50 g ongezouten pistachenoten (gepeld)
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
2 tenen knoflook
2 tl verse tijm
Bereiding
- Leg de tomaatjes (aan de tak) in een ovenschaaltje en besprenkel met 1 el olie en de balsamicoazijn en bestrooi met zwarte peper. Rooster 15 minuten in de oven op 180 ⁰C.
- Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan tot ze kleuren. Laat afkoelen en hak ze fijn.
- Snijd de knoflook fijn. Laat de spinazie slinken in de koekenpan. Doe deze samen met de knoflook, tijm en 2 el olie in een hoge beker en pureer tot een saus.
- Proef, en breng op smaak met zot en/of peper.
- Verhit 1 el olie en bak het lamsvlees in 5 min. rondom bruin, en van binnen rosé. laat 5 min. rusten in folie.
- Kook de spaghetti beetgaar. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af.
- Doe beiden terug in de pan, meng de spinaziesaus erdoor en verdeel over 4 borden. Snijd het lamsvlees in dunne plakken en leg samen met de tomaatjes op de borden.