Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

oregano-vinaigrette-no-lid-again-768x1152

Italiaanse dressing

Dit is de beste Italiaanse dressing! Je kunt het simpel houden of er wat geraspte Parmezaanse kaas, gehakte kalamata-olijven en kappertjes doorheen gooien voor een echt heerlijke Italiaanse dressing.
Deze Italiaanse vinaigrette maakt een simpele groene salade super lekker, maar hij doet het ook goed in pastasalades. Als je het maakt met balsamicoazijn, is het een geweldige dipsaus voor brood om voor je maaltijd op te snacken. En het is een geweldige marinade voor groenten om te grillen als bijgerecht bij zalm of kip. Veel Italiaanse recepten voor saladedressing vragen om het toevoegen van suiker. Maar we bewaren dit als een gezonde Italiaanse dressing zonder toegevoegde zoetstoffen.

Ingrediënten
2,5 el rode wijnazijn
1,5 el gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
1 el vers citroensap, plus meer naar smaak
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1,5 el gehakte kalamata-olijven (optioneel)
2 el Parmezaanse kaas (optioneel)
1/4 tl versgemalen zwarte peper, plus meer naar smaak
1,5 kopje goede extra vierge olijfolie

Het is het beste als de dressing voor gebruik minimaal een uur in de koelkast kan staan.

Bereiding

  • Meng azijn, oregano, citroensap, knoflook, kalamata-olijven, Parmezaanse kaas en peper in een middelgrote kom en klop om de ingrediënten te combineren.
  • Zet 5 minuten apart om de oregano en basilicum te marineren.
  • Voeg de olijfolie toe in een langzame, dunne stroom, onder voortdurend zwaaien om te combineren.

Deze Italiaanse dressing is maximaal een week houdbaar in de koelkast. In de koelkast zal de olijfolie in de dressing een beetje stollen. Haal de dressing voor gebruik 30-45 minuten uit de koelkast, zodat je hem kunt kloppen of schudden om nog een keer te mengen.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina