Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

geroosterde ananas

Gegrilde ananas met rum en geroosterde kokosnoot

in dit heerlijke en simpele dessert zit spiced (gekruide) rum verwerkt. Spiced rum is een relatief nieuwe rum soort. Deze rum is door toevoeging van veel uitgesproken kruiden op smaak gebracht. De bekendste soort is wel de Captain Morgan Spiced! Hiernaast zijn Kraken Black Spiced en Sailor Jerry ook bekende varianten.

Dessert voor 6 personen
bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten

50 g bruine suiker

60 ml donkere gekruide rum (zie introductie)

1 ananas, geschild, klokhuis verwijderd, in de lengte gehalveerd en in de lengte in 12 partjes gesneden.

1 el boter

2 el (gezoete) kokosnootschilfers, geroosterd

750 ml vanille-ijs

Bereiding

  • meng de suiker en rum in een magnetronbestendige kom. Magnetron op HOOG 1 1/2 minuut of tot de suiker oplost. Borstel het rummengsel gelijkmatig over de ananaspartjes.
  • Smeltde boter in een grillpan op middelhoog vuur. Voeg ananas toe aan de pan; gril 3 minuten aan elke kant of tot er grillsporen ontstaan ​​en de ananas goed is verhit. Bestrooi met kokos. Serveer met ijs.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina