Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

geflambeerde aardbei met room

Geflambeerde aardbeien met room

Dessert voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min + 1 nacht invriestijd

Ingrediƫnten

Aardbei rimpelijs
250 g aardbeien
5 zwarte peperkorrels , vers geplet
30 g basterdsuiker, (ongeveer 2 eetlepels)
citroensap , een knijpbeurt
500 g vanille-ijs , goede kwaliteit

Geflambeerde aardbeien
190 g basterdsuiker
400 g aardbeien
1 eetlepel heet water
200 ml Pimm’s (likeur)

Bereiding

  • Begin met het maken van een aardbeiencoulis voor de ijsrimpeling. Doe de aardbeien, citroensap, zwarte peperkorrels en 30 g suiker in een kleine pan. Kook op middelhoog vuur tot de suiker oplost
  • Zet het vuur lager, laat nog 5 minuten sudderen tot het dik is, duw het dan door een zeef in een kom en gooi de zaadjes weg die in de zeef zijn achtergebleven. Laat volledig afkoelen en bewaar.
  • Terwijl de siroop afkoelt, haal je het ijs uit de vriezer om ongeveer 15 minuten zacht te worden. Doe het ijs in een middelgrote kom en draai langzaam en voorzichtig de aardbeiencoulis erdoor om het rimpeleffect te krijgen. Meng niet te veel.
  • Plaats het gerimpelde ijs een nacht terug in de vriezer om te bevriezen.
  • Maak de volgende dag de geflambeerde aardbeien: Los de suiker op in een middelgrote pan tot er een lichte karamel ontstaat. Voeg het hete water toe, roer goed en doe de hele of gehalveerde aardbeien in de pan, al roerend.
  • Voeg de Pimm’s toe, laat opwarmen en kantel de pan lichtjes zodat de Pimm’s boven de vlam ontbrandt (of aansteken met een lucifer als je kookt met met een elektrische kookplaat).
  • Laat flamberen tot de vlam uitbrandt en haal dan van het vuur. Serveer onmiddellijk in individuele gerechten met een bolletje geribbeld ijs en gegarneerd met een zoete aardbei.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina