Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

gebakken peren dessert

Gebakken peer met marsala en druiven

Dessert voor 6 personen
Bereidingstijd 40 min

Ingrediënten

100 ml Marsala
2 el suiker
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, doormidden gesneden
3 peren
1 tros rode druiven, klein

Bereiding

  • Verwarm een ​​oven voor op 175 °C
  • Maak een siroop door de Marsala in een kleine pan te doen met 1 el suiker, het vanillestokje en het kaneelstokje. Verwarm en verminder met de helft – de consistentie moet dik en stroperig zijn. Passeer door een fijne zeef en zet apart, gooi de kaneel en vanille weg
  • Schil de peren, halveer ze en schep het klokhuis eruit. Bestrooi de snijvlakken met de rest van de suiker en leg met de gesneden kant naar beneden in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur
  • Eenmaal mooi gekleurd, breng je de peren over in een ovenschaal met de druiven en besprenkel je met de siroop. Zet 20-25 minuten in de oven of tot de peren lekker zacht zijn. Bestrooi de peren halverwege het koken met de siroop en druiven.
  • Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een klodder mascarpone
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina