Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Chocoladelasagne

Chocoladelasagne

Dessert voor 12 stukjes
Bereidingstijd 4 uur en 25 min, waarvan 25 min. voorbereiding

Ingrediƫnten

36 gewone Oreo’s, niet dubbel gevuld, met vulling
5 el gezouten boter gesmolten
Roomkaaslaag:
200 g roomkaas,zacht
50 g kristalsuiker
1 el melk
2 tl vanille-extract
250 g opgeklopte slagroom
Chocoladepuddinglaag:
3 x 30 g instant chocoladepuddingmix (of cacao)
750 ml melk
Opgeklopte toplaag:
250 ml slagroom opgeklopt
150 g mini chocoladeschilfers

Bereiding

  • Maak de eerste laag door Oreo’s en gesmolten boter te mengen in een keukenmachine. Maal totdat de Oreo’s volledig zijn verpulverd en er geen grote brokken Oreo meer over zijn.
  • Verspreid gemalen Oreo’s in de bodem van een schaal van 33 x 23 x 5 cm, en druk stevig naar beneden. Zorg ervoor dat Oreo’s helemaal tot aan de zijkanten komt.
  • Maak een tweede laag door roomkaas, suiker, 1 eetlepel melk, vanille-extract en 250 g opgeklopte slagroom te mengen. roeren tot dat het glad is.
  • Verdeel het roomkaasmengsel voorzichtig over de Oreo-korst en zorg ervoor dat de bovenkant glad wordt.
  • Maak een chocoladepuddinglaag door de chocoladepuddingmix en melk tot een gladde massa te kloppen.
  • Giet over de roomkaaslaag en verdeel tot de randen.
  • Bedek de chocoladepudding met de andere 250 g opgeklopte slagroom. Verspreid voorzichtig helemaal tot aan de randen van de schaal.
  • Strooi mini chocoladeschilfers over de opgeklopte slagroom. Gebruik bij voorkeur mini chocoladeschilfers voor de topping. Het voorkomt dat chocolade door de opgeklopte toplaag naar beneden zakt en zorgt voor een betere bite omdat de chocoladelasagne zo licht en luchtig is.
  • Laat 4 tot 5 uur in de koelkast afkoelen of tot het stevig is.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina