Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

web_tiramisu1-williamst

Tiramisù

DESSERT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 40 MIN.

Ingrediënten
200 ml espresso
125 g basterdsuiker
3 eidooiers
40 ml zoete Marsala
250 ml gietroom
350 ml mascarpone
18 savoiardi-koekjes (lange vingers)
Om te serveren: cacao, gezeefd

Bereiding

  • Roer de koffie in een kom met 50 g basterdsuiker om op te lossen en laat afkoelen.
  • Klop de eidooiers, Marsala en 25 g suiker in een hittebestendige kom op laag vuur tot ze dik zijn en het mengsel een dik lint vasthoudt (4-8 minuten). Klop de room in een elektrische mixer met de resterende suiker tot zachte-medium pieken ontstaan. Klop de mascarpone in een kom tot een gladde massa, voeg het eigeelmengsel toe en klop voorzichtig om te combineren, voeg dan de slagroom toe en klop tot zachte pieken.
  • Doop koekjes in afgekoelde koffie en verdeel de helft in een enkele laag in een ovenschaal van 24 cm. Bedek met de helft van het roommengsel, bedek met de resterende in koffie gedrenkte koekjes en verdeel de resterende room erover. Koel tot het stevig is (ongeveer 2 uur). Serveer gekoeld bestrooid met cacao.Dit recept is het lekkerst met Siciliaanse Marsala van hoge kwaliteit, in plaats van de meer bekende Boronia all’uovo Marsala die vaak wordt gebruikt om te koken.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina